Ystävällisesti kukkia joka päivä

Suomessa on vietetty ystävänpäivää 1980- luvun lopulta saakka. Meillä Valentinen päivää vietetään kaikkien ystävien kesken ei ainoastaan rakastavaisten, kuten sitä useassa maassa vietetään. Ystäviä muistetaan mm. korteilla, suklaasydämillä ja tietenkin kauniilla sidotuilla kukkakimpuilla ja yleensäkin kukkasilla. Hauskasti voisi todeta, että ei meillä turhan paljoa ole näitä juhlanaiheita, että otetaan ilo irti tästä hyvästä positiivisesta juhlasta.

Kävin tuossa viikko sitten vierailemassa Tampereen Huiskulan kukkatukussa ja tein siellä  sidontatöitä, joita oli kuvaamassa Pirjo Prunnila- Viljanmaa. Päivän aikana toteutin perusmyyntitöitä, joita voi ostaa jokaisesta ammattikukkakaupasta.Työstämieni töiden kuvia tulee tähän juttuun ja osa seuraavaan julkaisuun.Tässä paketissa tulen esittelemään  hauskan DIY- idean, eli kuinka nopeasti voi itsekin tuunata vaikka teräslautaselle kukka-asetelman. Kukkakaupasta saa ostaa materiaalit tai sitten viedä lautasen kukkakauppaan ja tilata työn valmiina.

Minusta kukkakimppu on parhaimmillaan silloin, kun siinä on käytetty monipuolisia materiaaleja. Kimpun kukkasissa pitää olla mm. erilaisia pintatekstuureja, kokoeroja, kasvutapoja, että työ näyttää mielenkiintoiselta. Kuvan työssä alla on kerrottua – ja ranskalaista tulppaania, Nerineä, jaloleinikkiä, hyasinttia kokonaisena pohjalla sipulin kanssa, lumipalloheittä ja laakeriheittä. Ihanalta tuoksuva jasmiiniköynnös tuo keveyttä työhön. Kimppu on sidottu teknisesti niin, että sen voi asettaa tällaiselle lasilautaselle, josta se imee tarvitsemansa veden.

 

Kimppu rautis lautanen parempi Pirjo kuvaaja

 

Tässä alla lähikuva kimpusta, siitä erottaa keskeltä hyasintin sipulit ja kukat.
Hyasintit avautuvat hyvin keskelle kimppua ja tuovat työhön avautuessaan lisää ihanaa pinkkiä väriä, puhumattakaan huikeasta tuoksusta.

Rautiskimppu maljakossa läheltä Kuvaaja Pirjo PV

Korkeaan maljakkoon soveltuva hieman toiselle puolelle laskeutuva kukkakimppu tuo mukavasti kevään odotusta. Ranskalaiset pitkät tulppaanit kaareutuvat kauniisti ja lumipalloheisi toistaa ihanan kevyesti rentoa liikettä toiselle puolelle. Pajunkissat näyttävät taas niin kauniilta pitkästä aikaa ja tuovat uskoa siihen, että kevät on juuri oven takana.

Ranskalainen vino Huiskulasatoa

Tee se itse asetelma kotiin!

Materiaalilista: Pajuja 7kpl, papukaijatulppaaneja 5 kpl, orkidean kukkia 3 kpl, lehdenpala sateenvarjosaniaista, 2 lehdenpalaa papinkauran lehteä. Ohutta metallilankaa, pala napakkaa teippiä, teräslautanen ja kylmää vettä.

Materiaalimallit työhön teräslautanen, tulppaani, kissat

 

Ohje: kokoa metallilangasta löysä mytty lautaselle. Pujota pajut siihen. Pajut eivät mene veteen vaan lautasen yli molemmille puolille. Kiinnitä metallilankamyttyä teipillä lautasen pohjaan ainakin kahdesta kohtaa. Lisää kylmä vesi. Pujota papinkauran lehdet, niin, että menevät veteen. Pujottele papukaijatulppaanit pajujen väleistä veteen. Hyödynnä pajuja tukena tulppaaneille, että pysyvät paikoillaan.
Asettele orkidean kukat työn päälle, kaksi keskelle työtä ja yksi kauemmas toiseen reunaan. Orkidean kukkiin voi suihkuttaa kevyesti vaikka hieman hiuslakkaa, että kestävät. Aseta sateenvarjosaniaisen osa työhön.Muista lisätä vettä päivittäin.

Lisäksi runsaasti iloista mieltä!

Katri sitoo mallia papukaijoista

Tässä lopputulos! Tulppaanit kestivät kotonani lämpimässä viikon, lisäsin vain vettä päivittäin.

Valmis DIY

Sipulikukat kestävät ilman multaa ja kasvualustaa loistavasti. Kaikki energia tulee sipulista samoin kosteus. Jos huoneilma on kovin lämmin, vettä voi antaa lisää vaikka suihkuttamalla kasveja päivittäin. Hyasintit kestävät kylmää ja oikeastaan pitävät siitä, sillä viileä ilma lisää sipulikukkien kestävyyttä. Jos kotonasi on juuri nyt kaunis kimppu vaikka tulppaania, hyasinttia tai jotakin muuta sipulikukkaa, laita kukat yöksi kylmään. Näin ne kestävät lähes viikon pidempään, kuin ilman tätä toimenpidettä. Tässä alla hieman hassuttelua kukkasilla, mukavaa puuhaa vaikka lasten kanssa. Kuvassa hauskat hyasintit kirmaavat kaulat kaarella hangessa kohti kevättä.

Hulvattomat hyasintit

Kiitos Tampereen Huiskulalle kukkasista, minä tein työn osuuden.

 

Ihanaa ystävänpäivää lukijat!

T. Katri

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.